Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülői vélemények

 

Drága Cili!

Nehéz szavakkal leírni azt a több-sok-még boldogabb-pillanatot, amellyel hozzájárultál-járvány után még hozzájárulsz Panni és sok száz emberke boldog, teljesebb pici korához. Már a nagy tesóinál is kerestünk babúszás-lehetőséget, akkor még, 18 éve nem létezett sajnos errefelé. Pedig a vízben apával-anyával-tesóval, biztonságot adó, szakértői segítséggel megadott lebegés, merülés, újra egymásra találás az ősi közegben mással nem helyettesíthető. A víz szeretete, a benne kapott biztonság, a leendő úszás alapjai, a jó reflexek hasznos irányban tartása, az immunrendszer erősítése, és az a sok, de sosem elég boldog, közös pillanat, az a típusú mozgásfejlesztés, ami a bonyolult idegrendszer sok területén fejt ki harmonizáló, fejlesztő hatást, és még oly sok minden, amit kaptunk Tőled, a babaúszással...és egy őszinte, hiteles ismeretség Veled, és több családdal...KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Várjuk nagyon a folytatást, sajnálom, hogy lassan kinövi Panni.

Ónodiné Kállai Adál

 

Szia Cili!

 

Hogy miért keztünk babauszira járni?

 

Jómagam egy kis víziszony miatt, nagyon nehezen tanultam meg úszni, de mivel gyógytornász vagyok, tisztában a víz jótékony hatásával... Úgy gondoltam, hogy muszáj tudnom úszni, ismerni a vizet! Felnőtt fejjel kezdtem úszni tanulni, inkább kisebb sikerrel!

2010- ben született a lányom, 3 hónapos volt, amikor részt vettünk az első foglalkozáson a segítségeddel! A lehetető leghamarabb szerettem volna megszerettetni a gyerekemmel a vizet! Sikerült!

Remek úszó lett belőle! Szereti a vizet, de nem vakmerő!

Kisfiam 2018-ban született! Pár foglalkozásra sikerült eljutni, de sajnos a covid belerondított ebbe...


A foglalkozás nagyon jó kikapcsolódás volt a babás hétköznapokból, nagyon kedves kis csapatok verbuválódtak össze!

Egy különös, semmi mással nem hasonlítható program a babával!

Mindenkinek csak ajánlom! Anyukaként és gyógytornászként is!


Füle Karina

 

 

Kedves Cili néni!

Én már első gyermekemmel is babausziztunk, csak még nem nálad, mert még nem voltál Félegyházán. Nekem természetes volt, hogy megyünk. Én is így nőttem fel anno, bár abban az időben még nem volt ilyen foglalkozás, pusztán testnevelő szüleim gondolták úgy, hogy minél előbb meg kell tanulni úszni, biztonsággal ellenni a vízben. Hozzád a legkisebbemmel kerültünk. A szakmai dolgokon túl, amiről rengeteg tanulmányt írtak már, amit kaptunk a foglalkozásokon: együtt töltött minőségi idő a gyermekemmel, személyes törődés a részedről, máig is tartó kapcsolatok a többi szülővel, vidámság, biztonság. Gáspi korosztályos úszó országos bajnokként a mai napig azt mondja, hogy az első edzője a Cili néni volt és, hogy előbb volt vízbiztos, mint hogy járni tudjon (ami igaz is). Sokáig elsírta magát meghatódottságában, amikor a videókat nézte. Ezek azok a dolgok, amik igazán számítanak a gyerekek emberré válásában. Köszönjük.

Vízhányó Emily

 

Hogy miért ajánlom a babaúszást?

Mi azért próbáltuk ki anno 6 éve, mert olyan programot kerestünk, amit a család együtt végezhet a babával. Nekünk fontos volt, hogy vízhez szokjon gyermekünk, és ne legyen gond a fürdetéskor, szeressen pancsolni. Nos, ez teljesült, a fiammal 3 éves koráig jártunk, az ovikezdéssel vettünk búcsút Cili nénitől. Bence fiam nagyon ügyesen elsajátította az úszás alapjait, igazi kis ficánka volt. Azóta is nagyon szeret uszodába/strandra járni, könnyen megtanult úszni is, hiszen a vízhez „szoktatás”, mint alap, neki már megvolt.

Második gyermekünk születése után már természetes volt, hogy ismét fogunk úszni járni. A lányomnál különösen ajánlották is, mert vele Dévény tornára is járnunk kellett a kezdetekben. Dóri már 2,5 éves, és még nagyobb ficánka, mint a fiam. Gyorsan vízhez szokott, otthon sem volt gond egy hajmosás sem.

Amit még kiemelnék, mint tapasztalatot, hogy az immunrendszerük is sokat erősödött azáltal, hogy pancsolni jártunk. Télen-nyáron mi mindig ott voltunk a foglalkozásokon. Utána garantált volt, hogy alszanak egy jót, kimozogják magukat, és még tanulnak is valamit. Egyikük sem volt sokat beteg az első 3 évében, és ezt én a babaúszás „számlájára” is írom, hiszen edződtek ilyen téren is! Szóval akit esetleg ez tántorítana el, Félegyházán nagyon figyeltek a babaúszás körülményeire: tiszta, frissen cserélt a medence vize, vannak pelenkázó alátétek, amin könnyű átöltöztetni a babát pancsolás előtt stb. Nekünk mindenképp meghatározó emlék és élmény marad a babaúszás! Köszönjük Cili!☺️

Jónás család

 

Kisfiunk kezdettől fogva szerette az esti fürdetéseket, a vizet. Úgy gondoltuk, hogy jó döntés lesz, ha eljárunk babauszira.. És nem tévedtünk! Imádta ő is és mi is! Csodás érzés volt látni ahogy fejlődik és azt, hogy milyen jól érzi magát a vízben. Magabiztos volt a strandon utána és a nyílt vízen is, talán kicsit túlságosan is .

 Nagyon várjuk hogy a vírus után ismét mehessünk Majd a kistesóval is biztosan el fogunk járni. Köszönjük a sok segítséget, kedves szót és türelmét Cili .

S. Dia

Kedves Cila néni!

 Én alig vártam, hogy mehessünk babaúszásra, mert kisfiunk nagyon aktív, mozgékony gyerek, és az úszásban igazán ki tudta élni magát, szerintem a járásához is illetve saját testképének alakulásához is hozzásegítette. Emellett szerettem volna, ha nem fél a víztől, hanem természetesnek veszi, hogy abban a közegben is jól érzi magát (hiszen annak idején odabent is "úszkált").

B. Alinda

 

Szia Cili!

Röviden, tömören: a vízről azt gondolom, h óriási hatalma van, amit meg kell tanulni tisztelni, ez az egyik oka, h szerettem volna babaúszásra járni, illetve, h biztonságban tudja magát érezni. A másik, hogy nagyon sokat segít a mozgásfejlődésben, idegrendszer fejlődésben. Illetve harmadik ok: szeretem a vizet, egyszerűen csodálatos élmény a gyerekemmel úszni egész pici kora óta, látni ahogy a segítségeddel mennyit fejlődik, látni amikor ugrál örömében ahogy meglát téged és a vizet is.

Ezúton is köszönöm Neked ezt a sok boldog pillanatot, felejthetetlenek.

 

M. Emília édesanyja