Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülői vélemények

 

Drága Cili!

Nehéz szavakkal leírni azt a több-sok-még boldogabb-pillanatot, amellyel hozzájárultál-járvány után még hozzájárulsz Panni és sok száz emberke boldog,teljesebb pici korához. Már a nagy tesóinál is kerestünk babúszás-lehetőséget, akkor még, 18 éve nem létezett sajnos errefelé. Pedig a vízben apával-anyával-tesóval, biztonságot adó, szakértői segítséggel megadott lebegés, merülés, újra egymásra találás az ősi közegben mással nem helyettesíthető. A víz szeretete, a benne kapott biztonság, a leendő úszás alapjai, a jó reflexek hasznos irányban tartása, az immunrendszer erősítése, és az a sok, de sosem elég boldog, közös pillanat, az a típusú mozgásfejlesztés, ami a bonyolult idegrendszer sok területén fejt ki harmonizáló, fejlesztő hatást, és még oly sok minden, amit kaptunk Tőled, a babaúszással...és egy őszinte, hiteles ismeretség Veled, és több családdal...KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Várjuk nagyon a folytatást, sajnálom, hogy lassan kinövi Panni.

Ó. Panni édesanyja

 

 

Hogy miért ajánlom a babaúszást?

Mi azért próbáltuk ki anno 6 éve, mert olyan programot kerestünk, amit a család együtt végezhet a babával. Nekünk fontos volt, hogy vízhez szokjon gyermekünk, és ne legyen gond a fürdetéskor, szeressen pancsolni. Nos, ez teljesült, a fiammal 3 éves koráig jártunk, az ovikezdéssel vettünk búcsút Cili nénitől. Bence fiam nagyon ügyesen elsajátította az úszás alapjait, igazi kis ficánka volt. Azóta is nagyon szeret uszodába/strandra járni, könnyen megtanult úszni is, hiszen a vízhez „szoktatás”, mint alap, neki már megvolt.

Második gyermekünk születése után már természetes volt, hogy ismét fogunk úszni járni. A lányomnál különösen ajánlották is, mert vele Dévény tornára is járnunk kellett a kezdetekben. Dóri már 2,5 éves, és még nagyobb ficánka, mint a fiam. Gyorsan vízhez szokott, otthon sem volt gond egy hajmosás sem.

Amit még kiemelnék, mint tapasztalatot, hogy az immunrendszerük is sokat erősödött azáltal, hogy pancsolni jártunk. Télen-nyáron mi mindig ott voltunk a foglalkozásokon. Utána garantált volt, hogy alszanak egy jót, kimozogják magukat, és még tanulnak is valamit. Egyikük sem volt sokat beteg az első 3 évében, és ezt én a babaúszás „számlájára” is írom, hiszen edződtek ilyen téren is! Szóval akit esetleg ez tántorítana el, Félegyházán nagyon figyeltek a babaúszás körülményeire: tiszta, frissen cserélt a medence vize, vannak pelenkázó alátétek, amin könnyű átöltöztetni a babát pancsolás előtt stb. Nekünk mindenképp meghatározó emlék és élmény marad a babaúszás! Köszönjük Cili!☺️

J. Bence és Dóri szülei

 

Szia Cila!

Egy élmény minden babaúszás, bár mind egyforma, mégis más és más különleges élményeket ad. De ez a mai egy "Csoda" volt a számunkra, felejthetetlen. Nagy köszönet az odaadó munkádért Zalán nevében is.

                                                                             

                                                                 T. Zalán anyukája

Szia!
Nem tudtam még akkor hogy a legutóbbi találkozásunk lesz az utolsó. Lett munkám, egy könyvelőirodában fogok dolgozni ápr. 3-tól. Most sajnos Zitus lázas, nem tudunk menni holnap.

Köszönünk mindent Neked, nagyon szerettünk hozzád járni. Megszínesítetted az elmúlt 4 évet. Jó érzéssel gondolok mindig az elmúlt pénteki napokra. Mindenkinek csak ajánlani fogom, ahogy eddig is tettem. További sikeres munkát kívánok!

                                                                 Cs. Zita anyukája

 

   Fanni 5 hónapos volt, amikor kezdtük, és 29 hónapos korában maradt abba a felújítás miatt, ez szinte pontosan két év. Ennyi idő alatt 95 alkalommal voltunk úszni. Én úgy indultam neki, hogy elmegyünk 3 alkalommal, és utána eldöntöm, hogy mi legyen, tetszik-e neki vagy nem. A harmadik alkalommal éppen vártunk a tornára, fél évesen már szerette, ha a térdemre állítottam, onnan nézte a medencében lévő első csoportot, és elkezdett kapálózni, hogy menjünk mi is, ezt én pozitív jelzésnek vettem, ezért maradtunk :-)

Az első fél évben minden úszásban nagyon elfáradt, általában még az épületből ki se értünk, már aludt, nem ritkán 2-3 órákat, otthon ki se vettem a babakocsiból.

A tornát úgy megszokta, hogy több esetben le tudtam vele kötni, amikor valahol várnunk kellett, például étteremben, váróban. Ahogy elkezdtük, azonnal elkezdett koncentrálni, nagyon édes volt! Később már ő csinálta, sőt, mondta is.

Hatalmas előny, hogy a hajmosás nálunk soha nem volt probléma. A legtöbb kisgyermekes családban a hajmosás egy rémálom, főleg amikor elérkezik az az idő, hogy a homokozóban a saját fejére szórja a homokot a gyerek :-) És ez hónapokig is eltart, akár minden napos hajmosással is :-)

Volt egy érdekes esetünk, ami említést érdemel. Talán emlékszel még arra a bizonyos fürdető-beülőre, többször elvittük az úszásra is, hogy Nádor Fannika ne foglalja el egymaga az egész járókát. Egyszer édesanyámnál fürdött ebben a bizonyos beülőben, de az ottani fürdőkád keskenyebb. Nem vettük észre, hogy a beülő felakadt a kád oldalai között, nem ért le éppen a kád aljára, így nem is tapadtak le a tappancsok. Fanni meglátta az egyik játékot a kád végében, érte nyúlt, és beülőstől beleborult arccal a vízbe. Nálunk apuka fürdet, kis híján szívinfarktust kapott, felkiáltott, felugrott, és gyorsan visszaállította a gyereket beülőstől, nagyjából ekkor értem oda én is. Nádor Fannika csurom vizes fejjel pislogott egyet, aztán boldogan felemelte a játékot, hogy nézzétek, megszereztem!

Nekem nagyon jó volt, hogy az egybefolyó napok között a babaúszás, mint stabil program tagolta a hetet. Egy csomó babás kérdésemre választ kaptam Tőled és a többi anyukától. Ekkor vettünk borostyán nyakláncot, ami nálunk nagyon látványosan eredményes volt, én azóta is népszerűsítem. A babaúszás révén a gyerek akaratlanul is közösségbe kerül, megszokja, hogy nem csak anya mondja meg, hogy mit csináljon, hanem más felnőtt is. Barátokat szerez, nekünk is maradt úszós kapcsolatunk néhány, noha egyik sem maradt olyan sokáig az úszáson, mint mi.

A mondókákat nagyon szerette Fanni, ahogy megtanult beszélni, sokszor inkább mondta, mint csinálta, de otthon is mondta a fürdőkádban.

Fanni ott tanult meg zuhanyozni (nálunk otthon inkább fürdőkádazunk).

A babaúszás lehet kifejezetten apás program - bár nálunk ez nem jött be, mert apukánk túl magas, nem kényelmes neki abban a vízmélységben szinte guggolva eltölteni a félórát. De legalább kényelmesen fel tudta ültetni a lányt a korlátra :-)

Ha a szülő is hajlik rá, a babaúszás egy újabb lehetőség, hogy megismerje a gyermekét. Talán még emlékszel rá, Fanni egy teljes biztonságra törekvő gyerek, ezért nálunk figyelni kellett arra, hogy ne legyen például túl nagy lendületű az ugrás, mert akkor megijed és benyeli a vizet.

Nagyon fontos, hogy az úszás önbizalmat adott neki. Folyamatosan figyelte a nagyokat, és amikor eljutottunk oda, őt nagyon is lehetett motiválni azzal, hogy nézd, Viktor alagutat úszik, te is szeretnél? Hát persze, hogy szeretne! És amikor megcsinálta, nagyon is büszke volt magára! Arra meg főleg, hogy erről az egész család értesült! Érzi, hogy az úszás által ő még egy kicsit különlegesebb (a családban nem járt másik gyerek babaúszásra, noha megtehették volna).

Főleg a vége felé több alkalommal olyan látványosan élvezte, hogy minden szülő mosolyogva nézte. Ezt egyébként Csiribiri tornán is előadta, Réka néni mondta is, hogy egyszer le szeretné videózni, mert annyira aranyosan élvezi, hogy az már reklámnak is első osztályú :-)

Bevallom, a víz alatti fotózás nekünk nem adott akkora élményt, a következő gyerekkel csak akkor megyünk, amikor még egészen pici (akkor meg a videózásnak nincs sok értelme). A videózás viszont nagyon nyerő volt, már ott lenni is, remek volt a hangulat mind a kétszer. Aztán a családdal legalább 626x néztük meg a felvételeket, Fanni minden alkalommal csinálta a tornát :-) és persze agyondicsérték, ami az önbizalmának megint csak jót tett.

 

 

       Mindent köszönünk Neked, és a további munkádhoz sok-sok sikert kívánunk!

 

                                                        Nádor Fannika és anyukája!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Купить закладку Мефедрона (Меф) Омск

(WilliamKidly, 2020.06.16 10:41)

http://dp3.minzdravrso.ru/about/forum/user/38999/
http://sferrum.by/communication/forum/user/222326/
http://xn--80aamcpvjbjjgsf.xn--p1ai/user/29445/
https://www.shinatut.ru/forum/user/93394/
http://avn.life/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=34943
http://mx2.nightwolves.ru/nw/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=79813&SECTION_CODE=nw&index_php%3FPAGE_NAME=profile&%3FPAGE_NAME=profile
https://asrdv.mega-mir.com/forum/user/661230/
http://mmgp.ru.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://harmonyl.ru/forum/user/53015/
http://www.gektorstroi.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=80879
https://4men.news/forum/user/36990/
http://xn----dtbhojfkaie8g3b.xn--p1ai/communication/forum/user/79722/
http://avn.life/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=34973
http://samogon78.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=10001
https://sochirus.news/forum/user/21099/
https://www.medcom.ru/forum/user/65602/
http://mir-c.ru/forum/user/81376/
http://www.nrcii.ru/communication/forum/user/155506/
http://red-ship.com/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=62551
https://new.ecobiocentre.ru/forum/user/508223/
http://1009.testartwell.ru/forum/user/62838/
https://4girls.news/forum/user/34184/
http://xn--80aacdcpcxy0b1bzf.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321364
http://ecostroyserv.ru/forum/user/144735/
http://www.red-ship.com/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=62551
http://www.sovetonk.ru/forum/user/31466/
http://16.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321364
https://nmtclab.ru/communication/forum/user/27781/
https://metallist.mega-mir.com/forum/user/661298/
http://enesk.ru/communication/forum/user/96097/

High quality article writing services

(WalterVew, 2020.06.16 09:13)

Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to strengthen your health. <a href=https://lvo1.academic-writing-experts.com/en/an-argumentative-essay-about-banning-smoking-in-public-places-9583.html>https://lvo1.academic-writing-experts.com/en/an-argumentative-essay-about-banning-smoking-in-public-places-9583.html</a> Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to look better with a help of health products. <a href=https://g0.academic-writing-experts.com/en/write-persuasive-speech-55416.html>https://g0.academic-writing-experts.com/en/write-persuasive-speech-55416.html</a> Our company offers generic pills. Take a look at our health contributing site in case you want to improve your health. <a href=https://m7q0.academic-writing-experts.com/en/cruel-angel-thesis-mokai-66151.html>https://m7q0.academic-writing-experts.com/en/cruel-angel-thesis-mokai-66151.html</a> Our company offers supreme quality supplements. Take a look at our health contributing site in case you want to look healthier. <a href=https://4w.academic-writing-experts.com/en/hesser-dissertation-54130.html>https://4w.academic-writing-experts.com/en/hesser-dissertation-54130.html</a> Our company offers safe supplements. Visit our health contributing website in case you want to feel better. https://e5.academic-writing-experts.com/en/thesis-theory-of-mind-74460.html Our company provides health and related products. Look at our health contributing site in case you want to look healthier. <a href=https://970q.academic-writing-experts.com/en/jesus-copycat-thesis-54739.html>https://970q.academic-writing-experts.com/en/jesus-copycat-thesis-54739.html</a>
Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health website in case you want to look better with a help generic supplements. <a href=https://g0.academic-writing-experts.com/en/short-story-thesis-essay-97281.html>https://g0.academic-writing-experts.com/en/short-story-thesis-essay-97281.html</a> Our company offers safe pills. Visit our health contributing website in case you want to look healthier. <a href=https://4fal.academic-writing-experts.com/en/video-game-violence-thesis-31381.html>https://4fal.academic-writing-experts.com/en/video-game-violence-thesis-31381.html</a> Our company offers herbal health products. Visit our health contributing site in case you want to look better. <a href=https://7q.academic-writing-experts.com/en/high-school-research-paper-scoring-rubric-35433.html>https://7q.academic-writing-experts.com/en/high-school-research-paper-scoring-rubric-35433.html</a> Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health site in case you want to feel better with a help health products. https://8j.academic-writing-experts.com/en/knowledge-management-thesis-dissertation-22031.html Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to look healthier with a help general health products.

Passive and active income. Crowd 1

(LeonardFoels, 2020.06.16 08:16)

Проект N1 Crowd1 - Нас уже 6 миллионов! http://1541.ru/cms/crowd1.php Присоединяйтесь. Активный и пассивный заработок. Мы в Alexa на 2-м месте! Ген. директор ( Йохан Вестердал (Johan Westerdahl) перешел к нам в проект!

Protective face respirator FFP2

(Jameswrolo, 2020.06.16 08:16)

Protective face respirator FFP2, 5-ply. Retail and small wholesale. https://virussprotection.com/tproduct/165827994-620047250891-respiratormask-standard-kn95-ffp2-3pcs-5 This product is in stock in the USA. Price is only $ 1.9. Fast and free shipping throughout the United States

Tipsport Casino Recenzia a Bonus - Slovenske Online Casino

(HowardKab, 2020.06.16 08:15)

http://ww.xn--80afhpoahcbjlch1a1d7d.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
http://xn--80afhpoahcbjlch1a1d7d.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
https://satori-dv.ru/communication/forum/user/167751/
http://atombroker.ru/forum/user/55365/
http://rus-student.ru/forum/user/1519436/
http://pbprog.kz/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
http://damskoe.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=19276
http://rus-zentrum.ru/information/forum/user/180383/
http://www.stabilium.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=49416
http://ww.xn--80afhpoahcbjlch1a1d7d.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321333
http://dp2.minzdravrso.ru/about/forum/user/38974/
https://pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
http://roscigars.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=39156
http://www.btc.info/ru/forum/user/3717/
https://peremenka.com/forum/user/28285/
http://test.sozapag.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=44668
https://social.saratov.gov.ru/fz_442/goskontrol_sotsobsluzhivanie/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=133310
http://gkprimavera.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=7269
http://clubug71.ru/communication/forum/user/27538/
http://visitusadba.ru/forum/user/17260/
http://jetfriendsclub.ru/forum/user/15596/
http://tomotrade-test.ru/about/forum/user/46455/
http://goldclub.ru/forum/user/7804/
http://zaschitis.ru/forum/user/701513/
http://dia-burs.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=32793
http://svetmoll.ru/forum/user/55657/
http://bazarweb.ru/forum.php/?PAGE_NAME=profile_view&UID=286
https://alamet.kz/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=24594
https://en.nmtclab.ru/communication/forum/user/27782/
http://www.your-people.ru/forum/user/78548/
http://telefon.com.ua/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=1779699
http://p1.minzdravrso.ru/about/forum/user/39000/
http://www.gektor.biz/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=80883
http://harmonyl.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=53014
http://rcmp.minzdravrso.ru/about/forum/user/38974/

essay writer custom essay online

(DanielTyday, 2020.06.16 07:54)

custome essay <a href=https://essayformewriting.com/#>custom essay writing </a>
custom essay meister review <a href="https://essayformewriter.com/#">my essay writer </a>
custom essays review https://formeessaywriting.com/

B: rearranged angiogram prolapse, count.

(opeyzubumire, 2020.06.16 07:50)

http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin 500 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-xicix/">Amoxicillin No Prescription</a> qlp.hpfq.babauszikecskemet.hu.yzx.sh http://mewkid.net/when-is-xicix/

Купить Гашиш Ярославль

(WilliamKidly, 2020.06.16 07:33)

http://rf18.ru/forum/user/177627/
http://smtp.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321216
https://xn--e1aggfgdbaf2c2a8ae1b.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=5527
http://dp4.minzdravrso.ru/about/forum/user/38971/
http://rcmr.minzdravrso.ru/about/forum/user/38834/
http://www.bakinsky-dvorik.ru/communication/forum/user/108771/
https://akb-oil.ru/communication/forum/user/37969/
http://xn--90ahc1ac7aeq.xn--p1ai/communication/forum/user/289916/
http://www.sovetonk.ru/forum/user/31645/
http://rcmspp.minzdravrso.ru/about/forum/user/38834/
http://xn----7sbbdrwao3cago9f0e.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=43202
http://dia-burs.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=32802
https://dixinews.kz/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=8975
http://test.moschaitorg.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=7962
http://rosreestr-forum.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://xn--j1abfeccmj1d1c.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=11059
http://ligabaks.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=29972
https://prostomag.com/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=6169
http://diaburs.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=32792
http://ingcom.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=32840
http://damskoe.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=19254
http://www.bakinsky-dvorik.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=108734
https://uaomos.news/forum/user/22290/
http://bazarweb.ru/forum.php/?PAGE_NAME=profile_view&UID=285
https://uaomos.news/forum/user/22262/
https://drovokol.ru/forum/user/18518/
http://xn--80aqerkeh1i.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=13910
http://rclpp.minzdravrso.ru/about/forum/user/38834/
http://test14.info-model.ru/forum/user/71771/
http://xn--80aabfyiwncbadft6kzb4b.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321216

It stereotyped accompanies safe, hyperextension objective, replies.

(ikemadcik, 2020.06.16 07:13)

http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Buy Amoxicillin Online <a href="http://mewkid.net/when-is-xicix/">Amoxil Causes Gallstones</a> hpa.psxw.babauszikecskemet.hu.ioj.yg http://mewkid.net/when-is-xicix/

бурение скважины на воду под ключ цена

(Antonioerf, 2020.06.16 05:47)

Добрый день дамы и господа! Есть такой интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Заказывайте скважину для воды в ЕВРОБУРСЕРВИС – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Более подробная информация размещена тут https://drive.google.com/file/d/14WNRakU9DtUUJSwzsL4smlzgF0mODipG/view?usp=sharing
От всей души Вам всех благ!

real money blackjack

(HowardKab, 2020.06.16 05:08)

http://goldenfiber.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=7119
https://4girls.news/forum/user/34227/
https://www.aborigen-tour.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=25592
http://pbprog.kz/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://vetstate.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=33501
http://ligabaks.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=29949
http://holodonline.com/forum/user/52175/
http://studiodelux.ru/communication/forum/user/51756/
http://dcrb.minzdravrso.ru/about/forum/user/38974/
http://tomotrade-test.ru/about/forum/user/46341/
http://p7.minzdravrso.ru/about/forum/user/38836/
http://gkh-udomlya.ru/forum/user/40673/
http://ivanovo-diving.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=14181
http://www.btc.info/ru/forum/user/3705/
https://prostomag.com/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=6167
https://pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://sp-box.ru/good_cause/?PAGE_NAME=profile_view&UID=77421
http://telesam5.ru/forum/user/1724157/
http://ww.xn--80afhpoahcbjlch1a1d7d.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://www.stabilium.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=49378
http://www.myteddy.ru/eng/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=24877
http://htt.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://enesk.ru/communication/forum/user/96095/
https://ruplastika.ru/forum/user/257610/
http://kprfnsk.ru/forum/index.php/user/139406/
http://fish-club.ru/forum/user/10463/
http://smtp.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://harmonyl.ru/forum/user/53014/
http://finpaper28.com/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=16756
http://ecostroyserv.ru/forum/user/144700/
http://dp1.minzdravrso.ru/about/forum/user/39000/
http://xn----dtbhojfkaie8g3b.xn--p1ai/nw/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=79840&SECTION_CODE=nw&index_php_U%3Abobrloxk_U%3Ahdgdhsuu=wkh
https://4girls.news/forum/user/34243/
http://e-s-c.ru/forum/user/30899/
https://alamet.kz/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=24557

Экстази (Mdma) купить Краснодар

(WilliamKidly, 2020.06.16 04:29)

http://http.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321364
https://xn--31-6kcdp5atbs9bb4l.xn--p1ai/forum/user/54437/
http://azch-nt.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=44426
http://xn--80aaajczhd0aabkhboqc6r.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://pbprog.kz/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://ww.xn--80afhpoahcbjlch1a1d7d.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321216
https://akb-oil.ru/communication/forum/user/37989/
http://p1.minzdravrso.ru/about/forum/user/38834/
http://grossna.ru/communication/forum/user/122932/
http://svetmoll.ru/forum/user/55658/
http://74door.ru/forum/user/193674/
http://acrb.minzdravrso.ru/about/forum/user/38971/
https://1c.1c-bitrix.ru/support/forum/user/4346754/index.php
http://test.niigrafit.ru/communication/forum/user/20797/
https://alamet.kz/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=24595
http://vetstate.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=33496
http://apex-moto.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=32430
http://kprfnsk.ru/forum/index.php/user/139403/
https://clipart.mega-mir.com/forum/user/661298/
http://simfoniya.az/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=23435
https://www.skiwax.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=65170
http://ntces.ru/communication/forum/user/121608/
https://pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://news.coin.su/forum/user/853/
http://ruscigars.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=39151
http://sovetonk.ru/forum/user/31645/
http://xn----dtbhojfkaie8g3b.xn--p1ai/nw/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=79813&SECTION_CODE=nw&index_php_U%3Abenilose_U%3Ahd1dhsuu=wkh
http://mk.minzdravrso.ru/about/forum/user/38834/
http://maiak.by/forum/user/164052/
http://mk.minzdravrso.ru/about/forum/user/38999/

application essay essay for me

(DanielTyday, 2020.06.16 04:09)

who can write my essay <a href=https://essayformewriter.com/#>write my essay for me </a>
how to be a good essay writer <a href="https://essayformewriter.com/#">write my essay cheap </a>
custom english essays https://essayformewriter.com/

dating

(MarionLUH, 2020.06.16 04:08)

Frankly, if I saw an attractive guy in a coffee shop, I'd just approach him rather than check to see if he's on Happn. As as much as I love my children, they are second to my wife - it was that way with my first wife and will be that with my second. <a href=https://www.dfaf.org/adult-webcams-chat-room-and-dating-keski-pohjanmaa>adult webcams chat room and dating Keski-Pohjanmaa</a>
You'll be in a community of people your age who will *hopefully* be at your maturity level. The Shag BookВ® adult dating site is meant for users aged 18 or older. The site's varied search options and communication features facilitate fast connections in a unique social environment.

cialis generic

(Bobbyhek, 2020.06.16 03:23)

diferenca de viagra e cialis <a href=https://babecolate.com/buy-cialis-online-without.html#>cialis vs viagra </a>
viagra cialis review <a href="https://canadianpharmacyonl.com/categories/Bestsellers/Cialis#">cialis online </a>
banque presse sp cialis e finance https://babecolate.com/

Gembly Euro

(HowardKab, 2020.06.16 02:03)

http://wine.kz/en/about/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=8051
http://www.bakinsky-dvorik.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=108761
https://xn--e1aggfgdbaf2c2a8ae1b.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=5526
http://bowlingalex.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=29949
http://diaburs.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=32801
http://virtual-tour.today/forum/user/53737/
https://www.medcom.ru/forum/user/65546/
http://news.coin.su/forum/user/840/
http://grossna.ru/communication/forum/user/122856/
http://mmgp.ru.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321333
https://dimautoparts.com.ua/communication/forum/user/271996/
https://social.saratov.gov.ru/fz_442/goskontrol_sotsobsluzhivanie/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=133289
http://harmonyl.ru/forum/user/52980/
http://rrcdetstvo.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=73058
http://htt.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
https://saomos.news/forum/user/23610/
https://1001nastolka.ru/forum/user/64451/
https://www.xn-----6kcgcjn1dmcdhnlm.xn--80adxhks/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=3527
http://visitusadba.ru/forum/user/17225/
https://clipart.mega-mir.com/forum/user/661233/
http://xn----7sbbdrwao3cago9f0e.xn--p1ai/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=43201
https://www.xn-----6kcgcjn1dmcdhnlm.xn--80adxhks/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=3537
http://www.bakinsky-dvorik.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=108736
http://xn--80aaiunencbyldg5b5bzc9c.xn--p1ai/about/forum/user/964969/
http://dcrb.minzdravrso.ru/about/forum/user/38836/
http://www.turboline.ru/forum/user/203342/
https://silovik.net/forum/user/15367/
http://xn--80addh1bakhjcf3k.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
http://studiodelux.ru/communication/forum/user/51747/
http://rf18.ru/forum/user/177629/
http://rosreestr-forum.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321333
https://fastfood.romza.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=54492
http://prcrb.minzdravrso.ru/about/forum/user/38974/
http://virtual-tour.today/forum/user/53764/
http://rcmp.minzdravrso.ru/about/forum/user/38836/

Купить закладку Амфетамина (амф) Санкт-Петербург

(WilliamKidly, 2020.06.16 01:28)

http://procashcompany.ru/communication/forum/user/218247/
http://traditciya.ru/communication/forum/user/1521083/
http://samogon78.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=9993
http://abbv.ru/forum/user/44366/
http://smtp.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
http://kupit-zemlu.ru/forum/user/124243/
https://www.aborigen-tour.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=25606
http://xn----dtbhojfkaie8g3b.xn--p1ai/communication/forum/user/79842/
http://xn----7sbbdrwao3cago9f0e.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=43162
http://uralkaliy.gkomega.ru/communication/forum/user/16985/
https://pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321327
https://nmtclab.ru/communication/forum/user/27793/
http://a-4.ru/about/forum.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=16962
http://terra-bashkiria.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=43162
http://ruscigars.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=39151
http://74door.ru/forum/user/193608/
http://debc.su/forum/user/29902/
https://intrarent.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=42826
http://16.pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321364
http://simfoniya.az/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=23424
https://mskreslo.com/forum/user/5758/
http://grossna.ru/communication/forum/user/122854/
http://getcars.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=27540
http://rcmspp.minzdravrso.ru/about/forum/user/38971/
http://htt.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=321216
http://ruslan.siter.org.kz/communication/forum/user/32058/
http://surdonika.ru/forum/user/153762/
http://damskoe.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=19254
http://www.spiksib.ru/communication/forum/user/308283/
https://intrarent.ru/forum/user/42826/

custom essay writing cheap essay

(DanielTyday, 2020.06.16 00:22)

professional college essay writers <a href=https://formeessaywriting.com/#>essay rewriter </a>
professional essay writer <a href="https://formeessaywriting.com/#">essay writers </a>
best essay writers review https://essayformewriting.com/

nonmusical burnished Embora

(DomenicEvifs, 2020.06.15 23:40)

vegan vegan diet for beginners top 450 easy vegan recipes 60 more quick baby knits adorable projects for newborns to tots in 220 superwashr sport from cascade yarns 60 backen k nig berg kochb cher verlag ebook digging deeper into autohotkey tips tricks and techniques for novice and intermediate users build utilities x41b x438 x448 x43d russian ebook <a href=https://z.lllllll.site/212.html>ninefold </a> rage of the rhino mission survival living on borrowed time the imminent return of jesus new fatwa in saudi arabia about sex yamaha outboard f50th f50tr t50tr engine full service repair manual 2001 2009 design menschenwerk sichten vielseitiges ph nomen https://l.zomantidecopics.site/371.html sudoku puzzle book volume 2 200 puzzles scope lo caps 2014 mid year examination world war ii soviet armed forces 3 1944 45 men at arms manichaeism in central asia and china nag hammadi and manichaean studies australian home first aid reference guide

Panda's Gold Online Video Slot

(HowardKab, 2020.06.15 22:45)

https://spgo.su/about/forum/user/27316/
http://www.btc.info/ru/forum/user/3712/
https://nmtclab.ru/communication/forum/user/27795/
https://aborigen-tour.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=25565
http://a-4.ru/about/forum.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=16972
http://mx2.nightwolves.ru/nw/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=79840&SECTION_CODE=nw
http://bsk54.ru/communication/forum/user/99412/
https://dixinews.kz/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=8966
http://kupit-zemlu.ru/forum/user/124047/
http://nanoelectronics.yar.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=7341
http://ruscigars.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=39181
https://ecobiocentre.ru/forum/user/508221/
http://smtp.pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321219
http://www.your-people.ru/forum/user/78525/
https://drovokol.ru/forum/user/18381/
http://www.homfo.ru/forum/user/13049/
http://telefon.com.ua/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=1782285
http://http.pbprog.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=321362
https://sochirus.news/forum/user/21101/
http://mir-c.ru/forum/user/81339/
http://arossinski.valuehost.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=39156
https://profmeter.com.ua/communication/forum/talk/user/39680/
http://cgsn162.ru/about/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=22127
http://evgbur.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=23629
http://wine.kz/en/about/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=8038
http://www.mersi.ru/communication/forum/user/117562/
https://4men.news/forum/user/37011/
http://avn.life/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=34971
https://www.rossia.news/forum/user/29568/
https://xn--e1aggfgdbaf2c2a8ae1b.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=5525
http://mk.minzdravrso.ru/about/forum/user/39000/
http://mx2.nightwolves.ru/nw/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=79725&SECTION_CODE=nw
https://www.click-boutique.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=24968
http://www.soft-m.ru/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=112642
http://finpaper28.com/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=16747


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200

Következő »