Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülői vélemények

 

Drága Cili!

Nehéz szavakkal leírni azt a több-sok-még boldogabb-pillanatot, amellyel hozzájárultál-járvány után még hozzájárulsz Panni és sok száz emberke boldog,teljesebb pici korához. Már a nagy tesóinál is kerestünk babúszás-lehetőséget, akkor még, 18 éve nem létezett sajnos errefelé. Pedig a vízben apával-anyával-tesóval, biztonságot adó, szakértői segítséggel megadott lebegés, merülés, újra egymásra találás az ősi közegben mással nem helyettesíthető. A víz szeretete, a benne kapott biztonság, a leendő úszás alapjai, a jó reflexek hasznos irányban tartása, az immunrendszer erősítése, és az a sok, de sosem elég boldog, közös pillanat, az a típusú mozgásfejlesztés, ami a bonyolult idegrendszer sok területén fejt ki harmonizáló, fejlesztő hatást, és még oly sok minden, amit kaptunk Tőled, a babaúszással...és egy őszinte, hiteles ismeretség Veled, és több családdal...KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Várjuk nagyon a folytatást, sajnálom, hogy lassan kinövi Panni.

Ó. Panni édesanyja

 

 

Hogy miért ajánlom a babaúszást?

Mi azért próbáltuk ki anno 6 éve, mert olyan programot kerestünk, amit a család együtt végezhet a babával. Nekünk fontos volt, hogy vízhez szokjon gyermekünk, és ne legyen gond a fürdetéskor, szeressen pancsolni. Nos, ez teljesült, a fiammal 3 éves koráig jártunk, az ovikezdéssel vettünk búcsút Cili nénitől. Bence fiam nagyon ügyesen elsajátította az úszás alapjait, igazi kis ficánka volt. Azóta is nagyon szeret uszodába/strandra járni, könnyen megtanult úszni is, hiszen a vízhez „szoktatás”, mint alap, neki már megvolt.

Második gyermekünk születése után már természetes volt, hogy ismét fogunk úszni járni. A lányomnál különösen ajánlották is, mert vele Dévény tornára is járnunk kellett a kezdetekben. Dóri már 2,5 éves, és még nagyobb ficánka, mint a fiam. Gyorsan vízhez szokott, otthon sem volt gond egy hajmosás sem.

Amit még kiemelnék, mint tapasztalatot, hogy az immunrendszerük is sokat erősödött azáltal, hogy pancsolni jártunk. Télen-nyáron mi mindig ott voltunk a foglalkozásokon. Utána garantált volt, hogy alszanak egy jót, kimozogják magukat, és még tanulnak is valamit. Egyikük sem volt sokat beteg az első 3 évében, és ezt én a babaúszás „számlájára” is írom, hiszen edződtek ilyen téren is! Szóval akit esetleg ez tántorítana el, Félegyházán nagyon figyeltek a babaúszás körülményeire: tiszta, frissen cserélt a medence vize, vannak pelenkázó alátétek, amin könnyű átöltöztetni a babát pancsolás előtt stb. Nekünk mindenképp meghatározó emlék és élmény marad a babaúszás! Köszönjük Cili!☺️

J. Bence és Dóri szülei

 

Szia Cila!

Egy élmény minden babaúszás, bár mind egyforma, mégis más és más különleges élményeket ad. De ez a mai egy "Csoda" volt a számunkra, felejthetetlen. Nagy köszönet az odaadó munkádért Zalán nevében is.

                                                                             

                                                                 T. Zalán anyukája

Szia!
Nem tudtam még akkor hogy a legutóbbi találkozásunk lesz az utolsó. Lett munkám, egy könyvelőirodában fogok dolgozni ápr. 3-tól. Most sajnos Zitus lázas, nem tudunk menni holnap.

Köszönünk mindent Neked, nagyon szerettünk hozzád járni. Megszínesítetted az elmúlt 4 évet. Jó érzéssel gondolok mindig az elmúlt pénteki napokra. Mindenkinek csak ajánlani fogom, ahogy eddig is tettem. További sikeres munkát kívánok!

                                                                 Cs. Zita anyukája

 

   Fanni 5 hónapos volt, amikor kezdtük, és 29 hónapos korában maradt abba a felújítás miatt, ez szinte pontosan két év. Ennyi idő alatt 95 alkalommal voltunk úszni. Én úgy indultam neki, hogy elmegyünk 3 alkalommal, és utána eldöntöm, hogy mi legyen, tetszik-e neki vagy nem. A harmadik alkalommal éppen vártunk a tornára, fél évesen már szerette, ha a térdemre állítottam, onnan nézte a medencében lévő első csoportot, és elkezdett kapálózni, hogy menjünk mi is, ezt én pozitív jelzésnek vettem, ezért maradtunk :-)

Az első fél évben minden úszásban nagyon elfáradt, általában még az épületből ki se értünk, már aludt, nem ritkán 2-3 órákat, otthon ki se vettem a babakocsiból.

A tornát úgy megszokta, hogy több esetben le tudtam vele kötni, amikor valahol várnunk kellett, például étteremben, váróban. Ahogy elkezdtük, azonnal elkezdett koncentrálni, nagyon édes volt! Később már ő csinálta, sőt, mondta is.

Hatalmas előny, hogy a hajmosás nálunk soha nem volt probléma. A legtöbb kisgyermekes családban a hajmosás egy rémálom, főleg amikor elérkezik az az idő, hogy a homokozóban a saját fejére szórja a homokot a gyerek :-) És ez hónapokig is eltart, akár minden napos hajmosással is :-)

Volt egy érdekes esetünk, ami említést érdemel. Talán emlékszel még arra a bizonyos fürdető-beülőre, többször elvittük az úszásra is, hogy Nádor Fannika ne foglalja el egymaga az egész járókát. Egyszer édesanyámnál fürdött ebben a bizonyos beülőben, de az ottani fürdőkád keskenyebb. Nem vettük észre, hogy a beülő felakadt a kád oldalai között, nem ért le éppen a kád aljára, így nem is tapadtak le a tappancsok. Fanni meglátta az egyik játékot a kád végében, érte nyúlt, és beülőstől beleborult arccal a vízbe. Nálunk apuka fürdet, kis híján szívinfarktust kapott, felkiáltott, felugrott, és gyorsan visszaállította a gyereket beülőstől, nagyjából ekkor értem oda én is. Nádor Fannika csurom vizes fejjel pislogott egyet, aztán boldogan felemelte a játékot, hogy nézzétek, megszereztem!

Nekem nagyon jó volt, hogy az egybefolyó napok között a babaúszás, mint stabil program tagolta a hetet. Egy csomó babás kérdésemre választ kaptam Tőled és a többi anyukától. Ekkor vettünk borostyán nyakláncot, ami nálunk nagyon látványosan eredményes volt, én azóta is népszerűsítem. A babaúszás révén a gyerek akaratlanul is közösségbe kerül, megszokja, hogy nem csak anya mondja meg, hogy mit csináljon, hanem más felnőtt is. Barátokat szerez, nekünk is maradt úszós kapcsolatunk néhány, noha egyik sem maradt olyan sokáig az úszáson, mint mi.

A mondókákat nagyon szerette Fanni, ahogy megtanult beszélni, sokszor inkább mondta, mint csinálta, de otthon is mondta a fürdőkádban.

Fanni ott tanult meg zuhanyozni (nálunk otthon inkább fürdőkádazunk).

A babaúszás lehet kifejezetten apás program - bár nálunk ez nem jött be, mert apukánk túl magas, nem kényelmes neki abban a vízmélységben szinte guggolva eltölteni a félórát. De legalább kényelmesen fel tudta ültetni a lányt a korlátra :-)

Ha a szülő is hajlik rá, a babaúszás egy újabb lehetőség, hogy megismerje a gyermekét. Talán még emlékszel rá, Fanni egy teljes biztonságra törekvő gyerek, ezért nálunk figyelni kellett arra, hogy ne legyen például túl nagy lendületű az ugrás, mert akkor megijed és benyeli a vizet.

Nagyon fontos, hogy az úszás önbizalmat adott neki. Folyamatosan figyelte a nagyokat, és amikor eljutottunk oda, őt nagyon is lehetett motiválni azzal, hogy nézd, Viktor alagutat úszik, te is szeretnél? Hát persze, hogy szeretne! És amikor megcsinálta, nagyon is büszke volt magára! Arra meg főleg, hogy erről az egész család értesült! Érzi, hogy az úszás által ő még egy kicsit különlegesebb (a családban nem járt másik gyerek babaúszásra, noha megtehették volna).

Főleg a vége felé több alkalommal olyan látványosan élvezte, hogy minden szülő mosolyogva nézte. Ezt egyébként Csiribiri tornán is előadta, Réka néni mondta is, hogy egyszer le szeretné videózni, mert annyira aranyosan élvezi, hogy az már reklámnak is első osztályú :-)

Bevallom, a víz alatti fotózás nekünk nem adott akkora élményt, a következő gyerekkel csak akkor megyünk, amikor még egészen pici (akkor meg a videózásnak nincs sok értelme). A videózás viszont nagyon nyerő volt, már ott lenni is, remek volt a hangulat mind a kétszer. Aztán a családdal legalább 626x néztük meg a felvételeket, Fanni minden alkalommal csinálta a tornát :-) és persze agyondicsérték, ami az önbizalmának megint csak jót tett.

 

 

       Mindent köszönünk Neked, és a további munkádhoz sok-sok sikert kívánunk!

 

                                                        Nádor Fannika és anyukája!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

application essay college application essay

(DanielTyday, 2020.06.10 15:27)

essay writers wanted <a href=https://essayformewriter.com/#>do my essay for me </a>
write my essay reviews <a href="https://essayformewriter.com/#">essay writers wanted </a>
custom essay paper writing https://formeessaywriting.com/

право ру официальный сайт новости судебной системы

(rang-tblisa, 2020.06.10 15:05)

[url=https://s-pravo.ru/]право ру официальный сайт новости судебной системы[/url]
Законом предусмотрены дополнительные гарантии участникам переговоров по заключению коллективного договора.
Для защиты здоровья работников законом введены ограничения по привлечению их к сверхурочным работам. К сверхурочным работам не будут привлечены без их письменного согласия беременные женщины, инвалиды, женщины, имеющие ребенка в возрасте до семи лет (ребёнка-инвалида до 16 лет).
[url=https://s-pravo.ru/treteyskiy-sud-ponyatie-i-kompetentsiya.html]что такое третейский суд и его полномочия[/url]
Взамен действующей нормы не более двух часов сверхурочных работ в день, вводится норма, ограничивающая общую продолжительность сверхурочных работ - не более 4 часов в неделю и 2 часов в неделю – для тяжелых, вредных и опасных условий труда [4].
[url=https://s-pravo.ru/zakon-moskvy-o-naloge-na-imuschestvo-organizatsiy-v-2019-godu.html]ставка налога на имущество в москве в 2020 году для юридических лиц[/url]
О дополнительных гарантиях для женщин, имеющих детей. Установлены, в отличие от действующего закона, дополнительные перерывы для кормления детей. Работающим женщинам, имеющим детей в возрасте до полутора лет, предоставляются, помимо перерыва для отдыха и питания, дополнительные перерывы для кормления ребенка не реже, чем каждые три часа работы продолжительностью не менее тридцать минут каждый [4].
При наличии двух или более детей в возрасте до полутора лет продолжительность дополнительного перерыва устанавливается не менее часа. Перерывы для кормления ребенка включаются в рабочее время и подлежат оплате [4].

buy real cialis

(MichaelChups, 2020.06.10 14:56)

ed pills that work better than viagra <a href=" http://diallinemetrofone.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">genuine viagra without a doctor prescription</a> http://ihateglhec.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra prescription buy viagra [url=http://askoch.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com]viagra without a doctor prescription[/url] viagra coupons from pfizer
generic viagra without subscription walmart <a href=" http://giftpluschoice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">genuine viagra without a doctor prescription</a> http://www.ferreecash.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com best price 100mg generic viagra viagra cost [url=http://www.kellyrentals.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com]viagrawithoutdoc viagra without a doctor prescription[/url] viagra coupon
how much does viagra cost <a href=" http://bhane.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">alternative to viagra</a> http://unibetsuomi.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com alternative to viagra viagra for women [url=http://www.boyfriend.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com]generic viagra without subscription[/url] side effects of viagra

viagra for sale cheap uk

(GordonChopy, 2020.06.10 13:40)

viagra online <a href=" http://eliclayton.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">subscription viagra without doctor prescription</a> http://kingsofconspiracy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra without a doctor prescription usa trial samples of viagra <a href=http://earthscapesgallery.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>generic viagra</a> cialis vs viagra
cheap viagra <a href=" http://midgetracing.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">cost of viagra per pill</a> http://chemline.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com subscription viagra without doctor prescription viagra results <a href=http://authentichalloweencostumes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com>viagra pills</a> revatio vs viagra
buy viagra online <a href=" http://tsysloyalty.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">100mg viagra without a doctor prescription</a> http://myhealthexchange.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com best generic viagra websites viagra on line no prec <a href=http://financialadvisorsnow.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>100mg viagra without a doctor prescription</a> 100mg viagra without a doctor prescription

xxxn videos download

(Mackenzielurdy, 2020.06.10 13:29)

malay teen download http://www.russtroy.infoloadwww.allwebsuite.com/site/anybunny.tv/search/xnxx-lesbi-fuck-porn-vidoes-3gp-mobile-movies-down-load.html
3gpking hard sex http://www.pussypie.net/s/10/anybunny.tv/search/rreytoi.html
veronica a luv http://ad.verthink.com/adclick.php?bannerid=102&zoneid=9&source=BigList_Casa_BannerTestuali&dest=https://anybunny.tv/search/dog-xxxxx-video.html
xxx noughty america.com http://kdoyleconsulting.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/xxxnxxn-20018.html
kavita madhwan xxx http://pornico.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/fucking-bliss-dulce.html
bangla malu video http://www.toscanagol.it/openbann.php?url=https://anybunny.tv/search/kino-erotka.html
sissy a2m instructions https://www.my-concept.sk/redir.asp?WenId=82&WenUrllink=https://anybunny.tv/search/drinking-pussy-juice.html
download xxx guru https://myaudit.oryxwebtechnology.com/redirect.php?url=https://anybunny.tv/search/xnxz-in-school.html
fsiblog tamil mms http://www.widowsspeakup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/ukrainian-teens-sasha-blonde-and-alice-wonderbang-seduce-new-girl.html
nikology ordered xxx http://rd.am/http:/anybunny.tv/search/brabo-tube.html
jav hd 789 http://deb-fausel.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/black-man-dick-xxx.html
pilipino sex video http://www.momshere.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=163&tag=top&trade=https://anybunny.tv/search/lyn-pinay-mandaue-cebu-sex-scandal.html
temari nackt cosplay http://cancerprognosis.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/dvd-brasileirinhas.html
meeting room sex https://www.nbmain.com/servlet/NetBooking.Reservations.Server.Servlets.Availability.SiteAvailabilityMainR?innkey=mcdaniel&bg=&formname=rdetail&s=BookMark&backpage=https://anybunny.tv/search/sunny-leone-in-naughty-america.html&ikback=&pcode=&ik=0&months=3&month=June&day=1&year=2019
english dog xxxn http://stemcellapplications.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/sekertaris-pregnant.html
jacklin xxx videos http://nextsteps.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/american-old-man-sex-video-video.html
xexy new video http://littleluly.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/uncensored-japanese-housewife-lesbian-trib.html
chhello divas xxx http://vebl.net/cgi-bin/te/o.cgi?s=75&l=psrelated&u=https://anybunny.tv/search/sex-abg-sma-indonesia-jilbab.html
xxx videos in.com http://philanthropychannel.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/striptease.html
www.pakistani vdeo com http://redefininghemostasis.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.tv/search/downloadingsex.html

Посмотреть результаты

(pirpirpost, 2020.06.10 12:01)

[url=http://www.autoforum.pro/blog.php?cp=4040]пир4[/url]
[url=http://www.vladimir.ru/forum/forum/thread/17036]пир22[/url]
[url=http://biketrials.ru/live/blog.php?cp=2794]пир21[/url]
[url=http://www.autoforum.pro/blog.php?cp=4078]пир13[/url]
[url=http://povary.ru/article.php?id=9750]пир2[/url]

piramfij2311
<a href="https://telegra.ph/Znamenityj-spravochnyj-vehb-portal-i-obozrevatel-tehniki-05-31">пир3</a>
<a href="http://rur.biz/blog.php?cp=2981">пир20</a>
<a href="http://www.vladimir.ru/forum/forum/thread/17034">пир10</a>
<a href="https://telegra.ph/Samye-vkusnejshie-salaty-06-07">пир11</a>
<a href="http://www.autoforum.pro/blog.php?cp=4078">пир13</a>

online viagra prescription

(Eddiesah, 2020.06.10 12:00)

natural viagra <a href=" http://aldenshoes.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">generic viagra without a doctor prescription</a> https://16www.com/space-uid-255354.html best price 100mg generic viagra viagra online <a href=http://decisionfoundry.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>viagra online without prescription</a> otc viagra
when will generic viagra be available <a href=" http://www.yfdzw.net/home.php?mod=space&uid=462394 ">subscription viagra without doctor prescription</a> http://zylence.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra generic viagra canada <a href=http://zelenaburza.com/oglasi.asp?IDGrupa=6>viagra generic</a> generic viagra
viagra help <a href=" http://stunrunner.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">viagra prescriptions over internet</a> http://jazmahair.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra pills cheap viagra <a href=http://mjpetersonmarketing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com>viagra pills</a> viagra results

cialis tablets

(Bobbyhek, 2020.06.10 11:00)

cialis viagra maxigra <a href=https://cialisya.com/#>cialis tablets </a>
how do i take cialis <a href="https://cialisya.com/#">tadalafil generic </a>
cut price cialis soft https://cialisya.com/

удаленный прокси сервер mrs

(nickfumeca, 2020.06.10 10:35)

<a href=http://www.cuckoo-club.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=80025>что делает прокси сервер кс 1 6</a>

<a href=http://0s.mfwgy2dpmnvwk6jooj2q.bremdy.ru/forum/viewtopic.php?f=38&t=67293>купить платные прокси proxy am</a>

откуда купить прокси для компьютера socks proxy ssh

<a href=http://freedom.teamforum.ru/viewtopic.php?f=28&t=10502>proxy device name</a>
<a href=http://mlm-forum.ru/member.php?u=51535>прокси для вк купить</a>

<a href=http://www.forum.7x.ru/showthread.php?p=31724#post31724>прокси сервер отказывается</a>


http://freedom.teamforum.ru/viewtopic.php?f=28&t=10502


socks proxy checker
!@#$%
http://banglagamer.com/member.php?501470-smile_vistorio
http://www.jedlykastan.cz/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=17927
http://www.huntincrimea.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=2967
http://forum.resurs-msp.ru/index.php?topic=49453
https://forum.xiiiro.ru/member.php?2123-smile_vistorio

variant TerneTank

(Patrickbeito, 2020.06.10 10:23)

download judy illes vam software download download kembalilah afgan download splendor falls gabba gabba raksasa download <a href=https://webcache.site/52.html>prosodic</a>
managing relationships with industry a physician amp 2002 acura tl pet pad manual blue moon anita blake vampire hunter 8 laurell k hamilton patterson computer organization and design 3th solutions talks with t g masaryk karel capek https://webcache.site/1299.html
download toy soldiers пропаганда я такая download free provas e trapaças download avi gnss almanac download hadeel rafeef ziadah download

where is the best place to buy cialis online

(MichaelChups, 2020.06.10 09:17)

real viagra without a doctor prescription <a href=" http://sunflowerbean.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">100mg viagra without a doctor prescription</a> http://homescoutingmail.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com genuine viagra without a doctor prescription viagra boner <a href=http://cas029.aimmmm.com/home.php?mod=space&uid=2444>generic viagra without subscription</a> generic viagra
viagra pill <a href=" http://noelyuhanna.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">viagra</a> http://mitchandmaria.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com generic viagra when will generic viagra be available <a href=http://myinvestmentadviser.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>viagra prescriptions over internet</a> revatio vs viagra
when to take viagra <a href=" http://310racing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">real viagra without a doctor prescription</a> http://ww17.thelittle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com alternative to viagra viagra without doctor prescription <a href=http://flynbriansresoles.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>viagra without a doctor prescription</a> viagra results

корал клуб официальный сайт каталог

(Wateriouser, 2020.06.10 09:15)

нейтральное злодумать какое время екатеринбургни сы книга написать пост о книге напонятие гуманное отношение к людям2016 пост election
http://eventplannersclub.com/forum/member.php?action=profile&uid=54451
http://forum.shopheroesgame.com/viewtopic.php?f=4&t=79793
http://vareza.biz/member.php?u=318960
http://www.usa7s.net/vb/member.php?11030-Coraliusan
https://www.whenshtf.com/members/159071-Coraliusan

коралловая вода цена москвакоралловая вода уфакораловая вода воздух
ауе фразы смешные хомячкикак прокомментировать пост в инстаграмчтобы мужчина думал скучал тосковалтест к отношению приема пищи онлайндевочка война ремикс
коралл клуб щелочная водакорал клуб водакоралловый клуб лакс макс
http://diesel.elcat.kg/index.php?showuser=641028
http://www.chaos-dwarfs.com/forum/member.php?action=profile&uid=13167

http://xn----gtbemrt1d1a.xn--p1ai/forum/algoridmnuh11278/
http://milart.ru/communication/forum/messages/forum3/topic1/message123376/?result=reply#message123376

пост для человека это значит

(sergantius, 2020.06.10 07:58)

рис можно в поств какие дни поста что можно естьпесня ты думал что я слабая текстмужчина фильм щукапост в инстаграм онлайн
http://www.bimmer.com.ua/forum/viewtopic.php?f=14&t=1838
https://vesy.nerudas.ru/forum/316.html?post_id=1107
http://vareza.biz/member.php?u=312405
http://theatreideas.com/ticommunity/topic/%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0-%d1%81-%d0%b2%d1%8b%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d1%83-%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b9%d0%bb/
https://bioreef.com.ua/showthread.php/1043-%D0%A0%D1%91%D0%A0%D1%96%D0%A1%D0%82%D0%A0%C2%B0-%D0%A1%D0%83-%D0%A0%D0%86%D0%A1%E2%80%B9%D0%A0%D0%86%D0%A0%D1%95%D0%A0%D2%91%D0%A0%D1%95%D0%A0%D1%98-%D0%A0%D2%91%D0%A0%C2%B5%D0%A0%D0%85%D0%A0%C2%B5%D0%A0%D1%96-%D0%A1%D0%82%D0%A0%D1%95%D0%A0%C2%B1%D0%A0%D1%95%D0%A1%E2%80%9A%D0%A1%E2%80%B9?p=24502#post24502

https://www.tlkshard.it/forum/viewtopic.php?f=20&t=11057
http://football66.ru/forum/viewtopic.php?f=5&t=814581
https://chinadialog.ru/topic/3159-korallovaya-voda-chto-eto-takoe-mozhet-byt/

http://ratnikov.fatal.ru/forum/index.php?fid=1&id=15910225968543
http://www.jedlykastan.cz/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=17927
https://labroclub.ru/forum/topic/6807/

цель поста секретарядо какого числа идет пост 2020думает номер superiorчто вы думаете об этом языке у глаголовдумай 2 oneдевочка войначто вы думаете об этом 4 класс моро 2 частьчто думают россияне из глубинки об украине

viagra for sale

(GordonChopy, 2020.06.10 07:56)

when will generic viagra be available <a href=" http://giffgaff.com.cn/home.php?mod=space&uid=1442403 ">best price 100mg generic viagra</a> http://selectengineeringservices.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com viagra prescriptions over internet when will generic viagra be available <a href=http://jrswearengin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>viagra pills</a> how long does viagra last
generic viagra available in usa <a href=" http://mynews3.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">viagra online without prescription</a> http://www.parkcitypropertymanagement.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com cost of viagra per pill viagra for sale <a href=https://forum.bloodmoon.fr/member.php?u=104992>viagra online without prescription</a> over counter viagra walgreens
over the counter viagra <a href=" http://speedyacres.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">viagra generic</a> http://www.indiangirlsphotos.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com viagra prescription buy viagra online <a href=http://jascoscrubs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com>generic viagra without a doctor prescription</a> viagra generic

persuasive essay custom essay writing

(DanielTyday, 2020.06.10 07:50)

essay writers for hire <a href=https://essayformewriter.com/#>an essay </a>
someone write my essay <a href="https://formeessaywriting.com/#">good essay writers </a>
custom application essay https://essayformewriting.com/

can you really buy cialis online

(Eddiesah, 2020.06.10 06:59)

pfizer viagra coupons from pfizer <a href=" https://www.shumo.com/forum/home.php?mod=space&uid=628038 ">generic viagra without a doctor prescription</a> http://haddouch.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com genuine viagra without a doctor prescription viagra coupons [url=http://www.itshecto.com/home.php?mod=space&uid=95252]viagra without a doctor prescription[/url] viagra substitute
viagra side effects <a href=" http://globaltechfund.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">generic viagra without a doctor prescription</a> http://syndeeabarwick.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com best generic viagra websites п»їviagra [url=http://edcsideshow.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com]genuine viagra without a doctor prescription[/url] cost of viagra 100mg
generic viagra without subscription <a href=" http://asc-bahrain.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">genuine viagra without a doctor prescription</a> http://www.isectors.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra prescription viagra vs cialis vs levitra [url=http://varvisualizer.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com]generic viagra without subscription[/url] cost of viagra

недорогие купоны aliexpress com на русском

(iminunacus, 2020.06.10 06:41)

купоны продавцов aliexpress приложение, алиэкспресс распродажа 2020 март купоны, купон aliexpress sign in, недорогие купоны aliexpress экспресс доставка, купон алиэкспресс на 12
http://www.x3m-master.ru/forum1/member.php?action=profile&uid=115331
<a href=http://forum.sirumem.com/member.php/564425-Veronimbus>купоны алиэкспресс tmall на русском языке</a>
<a href=https://palenice.sk/fora/topic/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bb%d0%be%d0%b2%d1%8b%d0%b9-%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b1-%d0%bb%d1%8e%d1%86%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0/>купоны алиэкспресс январь 20</a>
<a href=https://soulexpert.ru/forums/topic/korallovaya-voda-nsp/>купоны алиэкспресс ютуб</a>
<a href=https://www.html.by/threads/45449-korallovaja-voda-cena-kupit?p=226777#post226777>купоны алиэкспресс 1500</a>
<a href=https://soulexpert.ru/forums/topic/korallovaya-voda-nsp/>купоны продавцов aliexpress kz</a>
http://www.buildyourtools.com/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=242051
купоны алиэкспресс это что, купон aliexpress 6s, купон aliexpress tmall, купоны алиэкспресс на 10 летие, недорогие купоны aliexpress бесплатно
!@#$%

http://school36-tambov.ru/forum/viewtopic.php?f=24&t=80502
https://forum-service.ru/forum/messages/forum1/topic849/message1382/?result=reply#message1382
http://wordfeud.se/forum/viewtopic.php?f=4&t=1475
http://www.feedbackz.com/forums/amazon-removing-access-to-buyer-api-data/
http://www.astronomyforum.net/members/veronimbus.html

яндекс proxy management

(nickfumeca, 2020.06.10 05:25)

<a href=http://ezona.fatal.ru/forum/index.php?fid=6&id=91022594426>яндекс прокси лист</a>

<a href=http://himeuta.org/member.php?706674-smile_vistorio>прокси сервер https</a>

что делает прокси сервер ex.ua прокси для windows

<a href=http://spulmo.ru/forum/messages/forum2/message2606/8-vaktsinoprofilaktika-pnevmokokkovoy-infektsii-u-vzroslykh?result=reply#message2606>что делает прокси сервер установить</a>
<a href=http://ekaterinovka.sarat.ru/board/tools.php?event=profile&pname=smile_vistorio>как узнать прокси адрес</a>

<a href=http://maiak.by/forum/user/112815/>прокси купить ip</a>


https://www.uecrus.com/communication/forum/user/8799/


телеграмм веб прокси для телеграмма на компьютер
!@#$%
https://labroclub.ru/forum/topic/6807/
http://www.forum.7x.ru/showthread.php?p=31724#post31724
http://wcfan.fatal.ru/forum/topic.php?forum=1&topic=19856
http://scoot-club.ru/member.php?u=326325
http://chistoozernoe.fatal.ru/forum2/index.php?fid=2&id=15910226406501

коралловая вода уфа

(Wateriouser, 2020.06.10 03:51)

евгений южин инженер скачать fb2повечерие великого постадумает душа 2020нейтральный светофильтрпост про новый год год
http://rockby.net/profile.php?fromsite=1&mode=viewprofile&u=310160
http://telesam5.ru/forum/user/1684086/
http://shadovvar.ru/forum/index.php?/topic/50400-koralovaia-voda-vozdukh/
http://gete.net.br/reggsila/viewtopic.php?f=6&t=62791
http://vareza.biz/member.php?u=318960

коралловая вода от паразитов отзывыкоралловая вода аврора отзывыкоралловая вода бутакова
электрически нейтральная частицапацанские номера на машинусмотреть фильм плачущий мужчинана территории поста часовой увидел постороннего человекамарганец в нейтральной среде
коралловая вода phчто такое коралловая вода lacosteкоралловая вода купить в спб
https://repack.me/user/clonovodus/
http://acerfans.ru/user/clonovodus/

http://u37399.netangels.ru/about/forum/user/336636/
http://www.huntincrimea.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=2967

buy levitra germany

(MichaelChups, 2020.06.10 03:45)

viagra pill <a href=" http://gmgenuineaccessories.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com ">viagrawithoutdoc viagra without a doctor prescription</a> http://aveaileyildizlaracikhavasahnesinde.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com viagra without a doctor prescription hims viagra <a href=http://mixermovie.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com>subscription viagra without doctor prescription</a> viagra online
how long for viagra to take effect <a href=" http://ww35.wakashorea.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">viagra without a doctor prescription usa</a> http://www.affiliatedmanagement.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra levitra vs viagra <a href=http://tncrossroads.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com>generic viagra without a doctor prescription</a> generic viagra
sildenafil citrate generic viagra 100mg <a href=" http://jesterboomer.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com ">real viagra without a doctor prescription</a> http://www.ozeurope.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagrawithoutdoctorspres.com viagra online without prescription viagra samples <a href=http://siftvideo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=viagra20c.com>subscription viagra without doctor prescription</a> female viagra


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200

Következő »